Get Adobe Flash player

Geschiedenis


Hoe de kinderboerderij is ontstaan.

Het is begonnen met een steltenberg op de achterweg
Daar stonden eerst alleen paarden en een geit
, maar doordat er steeds meer mensen kwamen kijken hebben Henk Beens en Bertus Kooijman er vogels, kippen en konijnen bij gedaan.
Dit was een succes het werd er voor kinderen steeds leuker, ook gingen de paarden weg en kwamen er een kleine pony en meer geiten voor in de plaats.
er kwam toen een vraag van de gemeente of er niet wat dieren naar het bosplan konden komen.
Op de achterweg stond nog een ouderwetse steltenberg waar het dak en de palen nog goed ware.
Deze werd verplaatst naar het bosplan en er werd een hek omheen gezet.
De rest werd zelf in elkaar gezet en er werd ook een vijver erbij gemaakt.
Toen alles zowat klaar was kwam er brand in de steltenberg op de achterweg.
De meeste dieren werden zo snel mogelijk gered en zolang elders ondergebracht. De steltenberg was niet meer te redden evenals wat vogels en een paar konijnen.
Doordit alles werden de dieren naar het bosplan gebracht waar dus nog sneller alles gereed gemaakt moest worden om alle dieren een onderdak te geven.
Dit was het begin van de kinderboerderij in het bosplan. Na verloop van tijd werdt de kinderboerderij uitgebreid en kwamen er steeds meer stallen, voilere’s, e.d. bij en groeide ook de veestapen.
Ook bleef het bezoekersaantal groeien en werd het een plek waar jong en oud zich vermaakte. Ook voor schoolreisjes van De onderbouwgroepen van het basisonderwijs was het een groot feest.
Ook al was hett soms met slecht weer behelpen en werden er baaltjes hooi tussen de hokken gezet om toch maar droog te zitten kon de pret niet drukken.
Toen kwam het bericht dat de kinderboerderij moest verhuizen. Dit was eerst niet leuk want het hele bosplan werd volledig anders en alles wat was opgebouwd moest worden gesloopt..
Al hoe wel de omgeving er minder op is geworden dan in het bosplan, is de kinderboerderij, zoals je ziet, er veel mooier is geworden.